Hem » Carolina är mäklaren som blev byggare
Carro och Mikaela storys webb
Carro story webb
previous arrow
next arrow

Carolina Johansson är projektchef på ByggPartner i Uppsala. Mikaela Öbrink, till höger i den ena bilden, är arbetsledare i Gävle.

Projektchefen Carolina ser möjligheterna på ByggPartner

Efter en tid som fastighetsmäklare med eget företag valde Carolina Johansson att satsa på byggbranschen. Idag är hon projektchef på ByggPartner i Uppsala. ”Här finns möjligheter för den som vill utvecklas”, säger hon om sin arbetsgivare.

Hur kom det sig att du började på ByggPartner?
– Jag gillar hus – och särskilt bostäder. Så först pluggade jag till civilekonom och jobbade som mäklare. Men jag ville närmare produktionen och läste vidare till byggnadsingenjör, fick jobb på Besqab, som är en bostadsutvecklare. Där var jag först arbetsledare och sedan entreprenadingenjör. En dag fick jag ett samtal från HR-avdelningen på ByggPartner och på den vägen är det.

Du blev headhuntad?
– Ja, precis. Och jag gillade verkligen att det var ByggPartners egen HR-specialist som ringde mig, inte en headhunter. Det är väldigt typiskt för det här bolaget – ett direkt tilltal och korta beslutsvägar. Jag anställdes sedan som entreprenadingenjör här i Uppsala.

Men nu är du projektchef. Vad hände?
– Min närmaste chef frågade om jag ville växla över till en annan roll. Det är något som ganska ofta händer på ByggPartner. Det finns massor av möjligheter här, för den som vill utvecklas. Vi är bra på att låta folk flytta runt och testa sina förmågor.