Hem » ByggPartner går samman med Åhlin & Ekeroth Byggnads AB

ByggPartner går samman med Åhlin & Ekeroth Byggnads AB

Nu är det klart att ByggPartner i Dalarna Holding AB (publ) har tecknat villkorat avtal om förvärv av Åhlin & Ekeroth Byggnads AB med verksamhet i Östergötland.

”Vi är glada att kunna välkomna Åhlin & Ekeroth till ByggPartner. Det här är ett bolag som har en stark lokal förankring och är duktiga entreprenörer och där vi ser många likheter med vår verksamhet i Dalarna. Vi kommer att behålla den lokala prägeln med nuvarande ledning, samtidigt som vi stärker vår konkurrenskraft genom att driva utvecklingsfrågor gemensamt. Vi ser stora fördelar för både kunder och medarbetare att vi nu blir en större koncern”, säger Tore Hallersbo, styrelseordförande i ByggPartner.

ByggPartner blir efter förvärvet en väsentligt större koncern med en årsomsättning om cirka 3,7 miljarder kronor. Genom att kombinera ett starkt lokalt erbjudande med gemensamma frågor inom hållbarhet, digitalisering, träbyggnation och partnering skapas samordningsfördelar och värde. Åhlin & Ekeroth kommer att fortsätta att drivas som ett självständigt bolag under eget varumärke och med lokal ledning.

Läs mer