Efter en nyligen vunnen upphandling har ByggPartner fått i uppdrag att restaurera ett av Sveriges mest unika och anrika äldreboenden. Det handlar om Danvikshems äldreboende med anor från 1500-talet och landets äldsta ännu aktiva stiftelse.

– Det är en generalentreprenad och partneringprojekt där vi ansvarar för ombyggnad av den så kallade ”kyrklängan” framför huvudbyggnaden. Vi ska bygga om personalbostäder till 16 moderna vårdlägenheter, totalt ca 1 200 kvm. Ett riktigt hedersuppdrag, säger Roger Holmqvist, affärschef hos ByggPartner. 

En av ByggPartners specialiteter är partneringprojekt där allt utgår från en gemensam projektserver där aktuella tidsplaner, mötesprotokoll och ekonomisk uppföljning finns tydligt redovisat. 

– Partnering är en samverkansform inom byggentreprenader där man har fördjupad dialog och samarbetar med fler parter än vid mer traditionella entreprenader. Vi är glada att Stiftelsen Danviks hospital tilltalades av vårt partneringkoncept och är väl medvetna om att det handlar om mycket anrika byggnader som ställer höga krav på omsorg i hantverket. Samtidigt behöver vi ta hänsyn till att Danvikshems dagliga verksamhet är i full drift parallellt med ombyggnationerna, berättar Holmqvist. 

År 1551 skrev Gustav Vasa ett brev till Stockholms borgerskap där han befallde att Hospitalet skulle flyttas från Gråmunkeholmen (Riddarholmen) till Danviken. På stiftelsens hemsida kan man läsa följande beskrivning: ”Sommar som vinter speglar sig det stora röda tegelslottet precis på kanten till vattnet mot Waldemarsudde i en av huvudstadens vackraste vyer. Alla blir alltid lika hänförda av skönheten vid Sveriges mest unika äldreboende”.

Uppdragsgivare: Stiftelsen Danviks hospital 
Ort: Nacka, Stockholm 
Ordersumma: 25 MSEK 
Klart: Maj 2016

Sverker Källgården 
VD 
Tel: 070-416 97 70

ByggPartner är ett byggföretag som verkar i Dalarna, Mälardalen och Stockholm. I Dalarna är vi ett av de marknadsledande byggföretagen och i Mälardalen/Stockholm är siktet inställt på fortsatt expansion. Vi erbjuder byggentreprenad, byggservice och fastighetsutveckling och finns representerade i Falun, Borlänge, Hedemora, Avesta, Enköping, Västerås och Stockholm. ByggPartner omsätter drygt 1,2 miljarder och har cirka 380 anställda.