ByggPartner och Tunabyggen har skrivit kontrakt om totalentreprenaden för projektet Vattumannen 1 som omfattar ett hundratal lägenheter mellan Röda Vägen och Läroverksgatan.

Här ska drygt 5 600 kvadratmeter boyta byggas, med upp till 100 lägenheter i tre till fem våningar. Storleken på lägenheterna varierar mellan ett till tre rum och kök.
– Med det nya kvarteret ger vi möjlighet för både unga och gamla att få en bostad i ett fint läge nära centrum, säger Jan Bohman, Tunabyggens styrelseordförande.

Det nya kvarteret har ett centralt läge med närhet till det mesta. Härifrån är det gångavstånd till skolor, Borlänge centrum, Kupolen, Resecentrum, Trafikverket, Dalarna Science Park, Sportfältet och Norra Backa handelscentrum, bland annat.
– Här skapar vi stadsmiljö i ett centrumnära område, det känns mycket positivt, säger Tunabyggens byggprojektledare Arne Andersson.

Tunabyggen var en av de två aktörer som vann kommunens markanvisningstävling för området. Mellan hyreslägenheterna som nu byggs och de redan uppförda bostadsrätterna planeras gemensamma grönytor. Utformningen av Vattumannen 1 har gjorts gemensamt av ByggPartner och Arqly i en gestaltningstävling som anordnades av Tunabyggen.

Byggstart är planerad till efter sommaren, i augusti-september 2022 och inflytt beräknas till hösten 2024.
Entreprenadsumman är cirka 182 Mkr och går in i ByggPartners orderbok i Q2 2022.

Bilagor
Bilderna är skissbilder som visar hur kvarteret kan komma att se ut.

Kontakt
Arne Andersson, byggprojektledare Tunabyggen, tel 0243-733 16
Johan Karlsson, entreprenadchef, ByggPartner, tel 070-416 97 51