Nu inleder ByggPartner och Folkhem byggandet av nästa etapp av Cederhusen i Stockholm. Ytterligare 63 klimatsmarta bostäder byggs nu i ett av världens största trähusprojekt i innerstadsmiljö.

– Det är oerhört roligt att äntligen starta byggandet av den tredje etappen av Cederhusen tillsammans med ByggPartner. Vår förhoppning är att detta pionjärprojekt inom hållbart byggande ska ge ringar på vattnet och skapa förändring i hela byggbranschen, säger Anna Ervast Öberg, affärs- och projektutvecklingschef på Folkhem.

ByggPartner kommer som totalentreprenör att uppföra två nya bostadshus med upp till 13 våningar. Under våren har Folkhem och ByggPartner samverkat med utvalda konsulter för att bland annat detaljprojektera trästommen. Stomleverantören och samarbetspartnern Stora Enso har bidragit starkt under denna utvecklingsfas.

– Cederhusen är ett riktigt spännande och meningsfullt projekt för oss på ByggPartner. Att tillsammans med Folkhem få utveckla och bygga ett så nytänkande och unikt hus, det är något vi är mycket stolta över. Vi ser fram emot ett fortsatt nära samarbete där våra sammantagna erfarenheter kring träbyggande kommer leda till ett fantastiskt färdigställt hus med inflyttning våren 2024, säger Sture Nilsson, vd för ByggPartner.