Tegnerlunden, Västerås

På gammal industrimark och grusade parkeringsytor växer ett nytt bostadsområde upp där olika boendeformer blandas kring gröna innergårdar.

Kvarteret Tegnerlunden ligger på Gideonsberg i utkanten av centrala Västerås. Totalt byggs det cirka 300 bostäder i området som förr var industrimark och grusade parkeringsytor. Här skapas nu ett bostadsområde med både hyres- och bostadsrätter. För Bostads AB Mimer bygger vi 69 nya hyreslägenheter, som en del av denna större satsning. Lägenheterna är fördelade på två hus och har 2 – 3-rum och kök.

– Vi vill kunna erbjuda våra hyresgäster bra bostäder i olika lägen i Västerås, och gärna i områden där det finns en blandning av hyres- och bostadsrätter, säger Mikael Källqvist, VD, Bostads AB Mimer.

Gideonsberg ligger på cykelavstånd från centrala Västerås och har bra närservice. Områdets omvandling med nya hus, lägenheter och gårdar blir ett bra tillskott i stadens utveckling.

– Vi på ByggPartner är stolta över att få bygga hyresrätter tillsammans med Mimer. Det ger möjlighet för fler att hitta ett bra, centralt boende i Västerås”, säger Mathias Eriksson, arbetschef för ByggPartner i Mälardalen.

Projektinfo

Projektets namn: Tegnerlunden, Västerås
Uppdrag: nyproduktion av hyresrätter
Byggår: 2020 – 2022
Ort: Västerås
Kund: Bostads AB Mimer
Typ: bostad