Project Description

Kvarteret Agendan bidrar till en levande gatumiljö

Kvarteret Agendan är ett bostadshus som både kompletterar stadsmiljön och bidrar till en levande gatumiljö. Med sin 1950-talsdoftande arkitektur upplevs huset som en naturlig del i omgivningarna.
Huset ligger precis intill Abrahamsbergs tunnelbanestation, med butikslokaler i bottenvåningen och en torgliknande plats framför. På husets östra sida finns lugn och grönska med bevarade berghällar och tallar.

Huset är i fem våningar. De större lägenheterna är genomgående och alla lägenheter har ljus från minst två väderstreck. I de större lägenheterna ligger vardagsrum, kök och balkong som en sammanhängande gemensam del, men med klassiska rumsindelningar. I tvåorna har kök och vardagsrum en öppen planlösning för ökad rymd.

Kök, vardagsrum och balkong vetter huvudsakligen mot torget i väster och har eftermiddagssol. Sovrummen ligger, med några undantag, mot öster och naturmarken i slänten. Alla lägenheter har balkong utom en, som har uteplats. De flesta balkonger ligger i nischer och är inglasade.

Foton av Karin Alfredsson

Projektinfo

Projektets namn: Agendan
Uppdrag: nyproduktion av bostadshus med 28 lägenheter
Byggår: 2008–2010
Ort: Stockholm
Kund: SKB
Typ: bostad
Entreprenadform: totalentreprenad